Hot Sportswear

Hot Sportswear werd in Duitsland opgericht in 1975 en werd in 2019 overgenomen door de Melchers Group uit Bremen. Het merk heeft zich sinds de start toegelegd op functionele wandel- en trekking broeken met een duidelijke focus op pasvorm. Bij de overname werden de klassiekers behouden en aangevuld met moderne en multifunctionele dames- en herenbroeken voor elke leeftijd. Broeken om de great outdoors te exploreren maar tevens perfect passend in een meer urbane en moderne wereld.

De Hot Sportswear broeken voor wandelen, trekking en casual outdoor hebben een uitstekende, slim-fit of lossere, pasvorm en worden gebracht in Korte, Normale en Lange beenlengtes. De klassieke basiscollectie wordt elk seizoen aangevuld met o.a. retro en modieuze broeken, ook verkrijgbaar in frissere  zomerkleuren of warmere winterkleuren.

De hoogwaardige technische materialen van de stoffen worden omschreven met o.m. Stretchtec, Quick Dry, Thermoskin, Merino, … Het kernwoord “Optimaal” geldt dan ook voor: vochttransport, elasticiteit (2 of 4-way stretch), ademend vermogen, sneldrogend, waterafstotend, duurzaam, huidvriendelijk, onderhoudsvriendelijk… kortom: functioneel en comfortabel.

Het doel van Hot Sportswear is dan ook het ontwerpen en aanbieden van: “De juiste, beschermende kledingstukken voor elk type weer”.

Met productie in Europa zet het merk ook in op duurzaamheid, met hoogwaardige producten in sociaal aanvaardbare werkomstandigheden, dit reeds vanaf de oprichting in 1975! Het bedrijf heeft vanzelfsprekend het BSCI-certificaat en wordt op regelmatige basis gecheckt op het naleven van de gedragscode (Code of Conducts).

Voor meer info, bezoek www.hot-sportswear.com

Hot Sportswear logo