De bergen zijn de wereld en de inspiratie van AKU.

Voor AKU zijn de bergen immers meer dan alleen maar een plaats om bergsporten te beoefenen. De bergen zijn het leven zelf, een harde, maar mooie en soms onverbiddelijke omgeving. Bij de ontwikkeling van een nieuwe collectie worden dan ook mensen voor ogen gehouden die hun leven in de bergen doorbrengen.

AKU is een Italiaanse onderneming opgericht door Galliano Bordin en groeide van een klein atelier naar een industriële onderneming. Het merk heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen en de productie van hoogkwalitatieve wandel- en trekkingschoenen. Voortdurende investeringen in nieuwe materialen, technologische ontwerpen en vakmanschap hebben AKU tot de onbetwistbare leider in comfort en pasvorm voor alle toepassingen van buitensportschoeisel gemaakt.

Achter elk model schuilt een oprechte liefde voor vakwerk, gestoeld op de eeuwenoude prestigieuze traditie van Italiaans vakmanschap. Onderzoek naar nieuwe technologieën, het ontwerpen en de zo veel mogelijk ecologische productie van de AKU trekking- en outdoorcollectie vindt hoofdzakelijk plaats in de productie-eenheid in Montebelluna, Italië, gekend als sportschoenenproductiegebied. In een tweede eigen productie-eenheid in Roemenië wordt een ander gedeelte van de AKU-modellen geproduceerd.

De AKU-collectie kan gebruikt worden bij bergbeklimmen, trektochten, lichte hikingtrips en vele andere vormen van actieve vrijetijdsbesteding.

Wil je meer weten over de oorsprong en filosofie van het merk of over de producten, bezoek de website van Aku.