United By Blue

Je ziet rugzakken van United By Blue zowel op kampeertochten als in de metro. Hun hemden worden zowel gedragen door mensen die gaan vliegvissen, als ’s avonds op een kroegentocht. United By Blue gelooft dan ook dat iedereen verbonden is door het water op de aarde: oceanen, rivieren, kanalen. We zijn ook verbonden door onze verantwoordelijkheid dat water te beschermen.

United By Blue is in 2010 gestart vanuit het verlangen om de plek waar we leven en spelen te behoeden. In plaats van louter geld te doneren wilden ze iets concreets doen, met een tastbare invloed op onze oceanen. Er is weinig meer tastbaar dan banden uit rivieren vissen of plastic flessen van de stranden rapen. United By Blue deed dan ook de belofte om per item dat ze verkopen een pond afval uit het water op onze planeet te verwijderen. En dat gebeurt door opruimacties die worden georganiseerd door het bedrijf zelf. Ze hielden zo’n eerste opruimactie in dezelfde week dat ze hun eerste T-shirt verkochten.

Het bleef niet bij dat handvol T-shirts: ondertussen heeft het merk een volledige collectie van verantwoordelijke, duurzame producten: kleding, zakken, tassen en accessoires voor mensen die geven om de natuur.

United By Blue denkt grondig na over de materiaalkeuze: ecologisch, kwalitatief en duurzaam. Ze werken bijvoorbeeld graag met organisch katoen, gerecycleerd polyester en bizonvezel.

Hun formule bleek een succes: producten van UBB zijn ondertussen te vinden in meer dan 400 winkels doorheen de VS, en het merk heeft ook 3 eigen winkels in Philadelphia, Asbury Park en New York. Vanaf voorjaar 2018 is het merk ook selectief te koop in de betere buitensportzaak in België. Wil je nog meer informatie, surf dan naar www.unitedbyblue.com

United By Blue logo